Οι χώρες που οδηγούν από αριστερά

Η πρώτη χώρα που μας έρχεται στο μυαλό όταν κάνουμε λόγο για οδηγούς που οδηγούν από αριστερά είναι η Αγγλία, αν και υπάρχουν αρκετές ακόμα ανά τον κόσμο.

Παρότι το 75% των χωρών του κόσμου οδηγεί από τη δεξιά πλευρά της κυκλοφορίας, δεν υπάρχει κάποιο παγκόσμιο πρότυπο σύστημα οδήγησης το οποίο να υποχρεώνει τις χώρες να μην οδηγούν στα αριστερά


Ασία

Οι χώρες στις οποίες οδηγούν από αριστερά στην Ασία: Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Μπρουνέι, Μπαγκλαντές, Μπουτάν, Μαλαισία, Πακιστάν, Σιγκαπούρη, Ινδονησία και Σρι Λάνκα.

Αφρική

Οι χώρες στις οποίες οδηγούν από αριστερά στην Αφρική: Κένυα, Νότια Αφρική, Ζιμπάμπουε, Λεσόθο, Μποτσουάνα, Μαλάουι, Ζάμπια, Ναμίμπια, Σουαζιλάνδης, Ουγκάντα, Τανζανία, Σιέρα Λεόνε και Νιγηρία.

Αυστραλία και Ωκεανία

Οι χώρες στις οποίες οδηγούν από αριστερά στην Αυστραλία και την Ωκεανία: Νήσοι των Χριστουγέννων, Νήσοι Κόκος, Νήσοι Νορφολκ, Νέα Ζηλανδία, Νήσοι Κουκ και Τοκέλαου, Φίτζι, Νήσοι Πιτκερν, Κιριμπάτι, Τουβαλού και Νιούε, Ναουρού, Σαμόα, Παπούα Νέα Γουινέα, Τόνγκα και Νήσοι Σολομώντος.

Ευρώπη
Οι χώρες στις οποίες οδηγούν από αριστερά στην Ευρώπη είναι η Αγγλία, η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Κύπρος.

Αμερική 

Και στην Αμερική, σε μικρότερο βαθμό ωστόσο, υπάρχουν δυο χώρες όπου οι οδηγοί οδηγούν από αριστερά. Πρόκειται για τη Γουιάνα και το Σουρινάμ

Comments